Tips & tricks van onze make-up artiesten

Jezelf maquilleren is een vak apart en is een oefen-proces. Oefening baart kunst is hier héél hard van toepassing.

Als je je maquilleert moet je rekening houden met verschillende factoren zoals de tint en type huid. Maar ook de vorm van je gelaat, type ogen, vorm van de lippen spelen een rol in een geslaagde make-up. 

Maar hoe weet je dit nu? En welke producten gebruik je het best? En hoe breng je deze producten op een correcte manier aan?

Ontdek hieronder verschillende tips & tricks van de make-upartiesten van RVB LAB the make up. 

Ben je meer op zoek naar videomateriaal? Ontdek de tutorials op de tutorial-pagina

Of wil je je professioneel laten adviseren door onze make-up studio’s? Zoek dan een studio in jouw buurt

Image 1
Image 2

Tint van de huid

Tint van de huid
 • BLEKE HUID
  Gebruik steeds een foundation met dezelfde kleur als uw huid of kies een goudbasis om uw teint een levendige en warme look te geven. Foundations met een roze basis geven een tamelijk kunstmatig effect en worden best vermeden. Het is best om rond de ogen koele tinten en op de lippen natuurlijke tinten te gebruiken. Goed zijn half-tonen, rozige steentinten. Niet goed zijn kleuren die te sterk en te intens zijn. Een klein laagje blush in bruinige tinten met een vleugje van roze en beige.<br>

 • MIDDELMATIGE BLEKE HUID
  Gebruik steeds een foundation met een goudbasis om de teint een warme look te geven. Gebruik geen te lichte, dat geeft een gewassen look, of te donkere basis, dat maakt de gelaatscontouren zwaar. Ogen en lippen markeren in natuurlijke intense tinten, vermijd hier goudtinten. Goed zijn bruin-, honing- en roostinten. Wees voorzichtig met oranje of andere heldere tinten. Voor de wangen zijn natuurlijke tinten aan te raden.

 • MEDITERRAANSE HUID
  Kies een goudbasis, niet te donker, om de huidteint te verlichten. Of een roze om de groenige tinten in een mediterraanse huid te neutraliseren. Dit type teint kan veel kleuren aan, maar diepe warme kleuren zijn het meest flatterend. Ogen en lippen benadrukken met diepe en rijke kleuren. Aan te raden zijn intens bruine, terracotta en bruin/rood tinten. Opletten met wit, grijstinten, sinaasappel en poedervormige kleuren. De wangen tot leven brengen met delicate kleuren, heldere kleuren worden best vermeden.

 • DONKERE HUID
  Een donkere of zwarte huid heeft oneindig veel kleurschakeringen, wat de kleurkeuze moeilijk maakt. Roostinten zijn af te raden, intense tinten zijn nodig om het gezicht te definiëren. Ogen worden best gemarkeerd in zwart en versterkt met diepe of heldere schaduwen. Gecombineerd met heldere of donkere lippen in sterke en heldere kleuren die zich zullen vermengen met de teint van de huid. Op de wangen best een blush met dezelfde kleurschakeringen als de huid.

 • OOSTERSE HUID
  Een oosterse huid wordt gekenmerkt door een perfecte structuur, zodat best een zeer lichte of doorschijnende foundation met goud- of roostinten wordt gebruikt. Zeer natuurlijke ogen met slechts een beetje oogschaduw in ofwel roostinten of diepe donkere tinten en zwart of wit om een duidelijke nadruk te leggen op de ogen. De lippen moeten intens en goed gedefinieerd zijn, te vermijden is sinaasappel- en bruintinten of geel gedempte kleuren. Blush in zachte roostinten en niet in heldere roos- of sinaasappeltinten.
Smoothing make-up base

Smoothing make-up base
Breng een goede primer aan over je dagcrème. Zo werk je alle oneffenheden als korstjes, puistjes, putjes, enz weg. Het zorgt er bovendien voor dat uw make-up beter en langer blijft zitten. Deze make-up base past perfect als basis boven de 24h-crèmes en dagcrèmes van diego dalla palma professional.

Cover stick
 • ONDER DE OGEN
  breng een kleine hoeveelheid concealer aan op de donkere zones rond de ogen, strijk uit met de N° 3 borstel en eindig door met uw ringvinger zachtjes te kloppen voor een langdurig en natuurlijk effect. Breng eerder foundation dan poeder aan over de concealer.
 • GELAAT 
  breng een kleine hoeveelheid aan op zones waar nodig en strijk uit met de N° 3 borstel. Breng nadien poeder aan op een vettige huid en foundation op een droge of normale huid. Warm het eventueel goed met de vingers op om het vloeibaarder te maken.
Foundation

Illuminating foundation
HD lifting effect foundation
Hydra booster foundation
Camouflage foundation

Breng de foundation op de achterzijde van uw hand en breng stap voor stap de foundation aan op het gelaat met een sponsje of de N°5 borstel. Breng aan met opwaartse bewegingen en naar de buitenste gelaatslijnen. Zorg ervoor dat u geen plekjes vergeet of een te dikke laag aanbrengt, vooral aan haarlijn, buitenste en binnenste ooghoeken en op de hals. Voor een bijzondere en lichte look, gebruik een halve tint lichtere foundation rond de ogen en vervaag naar de hals (meng de 2 kleuren op uw hand vooraleer u ze aanbrengt). Bij gezichtshaar, altijd de foundation in de richting van de groei aanbrengen. Foundation niet aanbrengen over de concealer, enkel om te blenden.

High definition loose powder

High definition loose powder
Breng het poeder aan met de bijgevoegde puff, neem een kleine hoeveelheid met de puff en klop af op de achterzijde van de hand om overtollig poeder te verwijderen. Tik over het gelaat, met extra aandacht voor de T-zone (die gemakkelijk neigt tot blinken), en goed op en onder het oog. Bij gezichtshaar, altijd in de richting van de groei aanbrengen. Gebruik compacte poeder overdag voor snelle correcties, maar hiermee niet te zwaar maquilleren.

Tanning cake
 • Tanning cake
  Breng tanning cake aan met de N° 7 borstel, in cirkelvormige en opwaartse bewegingen en naar de buitencontouren van het gelaat. Voor een volledig natuurlijke look brengt u eerst een fijn laagje poeder aan en daarna de tanning cake. Dit zorgt voor een betere vermenging en een langdurig effect.

 • Powder blush
  Breng blush aan met cirkelvormige bewegingen van buiten naar binnen, met behulp van de N° 6 borstel. Tik overtollige blush af vooraleer u hem aanbrengt. Als u te veel gebruikt heeft, kan u dit verminderen met een vleugje High Definition Loose Powder op de puff. Dit wordt gedaan op het einde van heel uw make-up.
Eye pencil
 • Eye pencil
  Teken een lijn aan de wortel van de wimpers zonder het ooglid uit te rekken, het lijntje moet oprijzen naar de buitenste ooghoeken om een hangend effect te voorkomen. Wrijf lichtjes uit met de N° 2 borstel om een intense kleur aan de wortel van de wimpers te bekomen, probeer dit enkel met het bovenste deel van de lijn. Gebruik steeds scherpe potloden. De punt is cruciaal voor een mooi en fijn lijntje, scherp de punt steeds met een puntenslijper voor cosmetisch gebruik maar opletten dat de punt niet te scherp wordt.

 • Khol kajal
  Het kajalpotlood aanbrengen aan de binnenkant van de wimperlijn. En afwerken dicht tegen de wimpers met zwarte oogschaduw. De N° 2 borstel zal een meer intense look geven voor bijvoorbeeld een ‘smokey eyes’.

 • Eyeliner
  Houd het ooglid open en trek de wenkbrauw naar omhoog zonder het oog te vervormen en teken een fijn lijntje over de potloodlijn. De dikte kan je zelf bepalen. Terwijl de eye liner nog vochtig is, kan je de lijn corrigeren. Opletten om geen oneffen effect te creëren.
Eye shadow

De meest eenvoudige en meest effectieve manier om oogschaduw aan te brengen verloopt in 5 stappen.

 1. Breng een dikke laag High Definition Loose Powder aan op het gebied onder de ogen om hetpoeder, dat tijdens het aanbrengen van de make-up rond de ogen afvalt, op te vangen. Zodra het aanbrengen van de make-up rond de ogen klaar is, het High Definition Loose Powder verwijderen met de borstel N°7.
 2. Breng een natuurlijke oogschaduw aan op het hele ooglid, boven en onder de vouw van het ooglid, voor een perfecte basis.
 3. Versterk de potloodlijn met een donkerdere oogschaduw in de buitenooghoek met penseel N°2, werk van de buitenste ooghoek naar de binnenooghoek.
 4. Breng licht op de zone onder de wenkbrauwen met een lichtere kleur, maar opletten dat de
  oogschaduw niet wordt aangebracht op de wenkbrauwen.
 5. Het geheel goed uitblenden met penseel N°4.
Mascara

Breng de mascara op de volledige lengte van de wimpers aan, zorg ervoor dat ze perfect gescheiden blijven. Controleer dat er niet te veel mascara op de borstel zit en breng aan door de borstel horizontaal te plaatsen, onder aan de basis van de wimpers, vervolgens de wimpers naar boven borstelen in de richting van de tip om ze te krullen.

Mascara bij voorkeur enkel op de bovenste wimpers aanbrengen! Mascara alleen op de onderste wimpers aanbrengen als ze kort zijn, anders gaan de ogen zwaar lijken en zou dat de nadruk kunnen leggen op schaduwen of kringen onder de ogen. Voor een nog intenser effect laat u de eerste laag drogen en brengt u vervolgens een tweede laag aan. Twee lagen geven een natuurlijker effect dan één dikke laag.

Voor een intens volume-effect, breng het product aan van de wortel over de hele wimper met wevende zijdelingse beweginge. Voor een natuurlijk volume-effect, kam de wimpers met lange en lineaire bewegingen. Voor een verlengend resultaat, breng de mascara aan van wortel over de hele wimper en een tweede keer aan de wimpereinden. Voor een theatraal effect, kam de wimpers in 3 bewegingen: naar binnen, naar buiten en naar boven

Wenkbrauwen

Kam de wenkbrauwen met de kam, achteraan op het wenkbrauwpotlood, eerst tegen de natuurlijke groeirichting in en daarna met de natuurlijke groeirichting mee. Na het zorgvuldig verwijderen van elk spoor van foundation of poeder, de natuurlijke lijnen van de wenkbrauwboog bijtekenen of opvullen.

Lip pencil
 • Lip pencil
  Volg bij het aanbrengen van het lippenpotlood, de lipcontouren of teken iets binnen of buiten de contouren om te corrigeren. Gebruik om de lippen te kleuren, kleine lijntjes van binnenuit naar buiten op de bovenlip en van buitenuit naar binnen op de onderlip. Om met de kleur van lippen te vermengen, kan u de N° 1 borstel gebruiken. Voor perfect omlijnde lippen, gebruik een lichte laag foundation of concealer op de randen van de lippen na het aanbrengen van het lippenpotlood. Wanneer je de lippen eerst opvult met een lippenpotlood zorg je voor een langere houdbaarheid van uw lippenstift.

 • Lipstick
  Breng de lippenstift aan met de N° 1 borstel op de lippen en op het fijne lijntje van het lippenpotlood. Het fijne lijntje van het potlood moet niet zichtbaar zijn. Breng op de bovenlip aan van het midden, naar de buitenzijde. Op de onderlip van het midden naar de buitenzijde.
  Verwijder overtollige lippenstift met een tissue en breng voor een tweede maal lippenstift aan voor een heldere kleur en een langdurig resultaat. Voor een extra langdurig resultaat High Definition Loose Powder aanbrengen tussen de eerste en tweede laag lippenstift, niet contouren.

 • Lip gloss
  Ofwel enkel de gloss aanbrengen. Ofwel aanbrengen in combinatie met lippenstift. Breng eerst lippenstift aan en nadien lipgloss. De lipgloss hoeft niet de volledige lippen te coveren. Gebruik de applicator om het product aan te brengen op het midden van de lippen. U kan de N° 1 borstel gebruiken om verder open te strijken.