Make-uptips voor de rijpere huid

Make-uptips voor de rijpere huid

Make-up is voor vrouwen van alle leeftijden! En toch zie je er anders uit op je vijftigste dan op je twintigste. Ook de manier waarop je make-up aanbrengt is dus anders.

Hoewel 50 nog steeds jong is, “age is just a number” is je huid anders, en de manier waarop make-up zit ook. Bij de rijpere huid vermindert het vetweefsel, verslappen de spieren. Ze krijgt rimpels en wordt droger. Ook de doorbloeding neemt af waardoor ze er valer of bleker uitziet. Om je te helpen je routine aan te passen aan je leeftijd, geven wij graag enkele tips.

Bereid je huid voor op het aanbrengen van make-up.

Eén van de meest succesvolle make-uptips voor elke leeftijd, om die gladde, stralende look te krijgen, is het hydrateren van je huid voor je make-up aanbrengt, zeker bij een rijpere huid is dit van groot belang.

Gebruik daarvoor een aangepaste dagcrème! Keuzestress? Vraag raad aan je huidtherapeute of check onze website www.diegodallapalmapro.be

Zorg voor een goede basis.

Het gebruik van een primer heeft verschillende voordelen. Je huid ziet er gladder en egaler uit, het laagje dat de primer legt, gaat uitdroging tegen en je kan veel gemakkelijker foundation aanbrengen. Ga voor een gepaste vloeibare primer. De make-up base van RVB LAB met speciale formule is bestudeerd om de huid voor te bereiden en glad te strijken voordat een foundation wordt aangebracht. Dankzij de innovatieve 3D instant lift-technologie egaliseert hij de huid, die er onmiddellijk gelift en vlekkeloos uitziet. Hij verheldert een doffe teint en verbergt alle onvolkomenheden, zoals grote poriën en fijne rimpels.

Pas je make-upproducten aan.

De lippenstift die je vroeger zo goed stond, is nu misschien niet meer de beste optie. Gebruik een lippenpotlood, zoals een waterresistant lip pencil van RVB LAB om te voorkomen dat je lippenstift uitloopt in de rimpeltjes rond de mond. Na het aanbrengen van een lipliner, kan je ze zorgvuldig opvullen met de gewenste lippenkleur. Gebruik daarvoor zachte transparante tinten, want lichte kleuren reflecteren meer licht en geven je lippen daardoor meer volume en jeugdigheid.

Zet een lichte oogschaduw op je bewegend ooglid. Hoogglanzende, glinsterende oogschaduw wordt afgeraden omdat die de rimpels meer accentueert.

Geef je wenkbrauwen een natuurlijke lift met de juiste producten. Met het ouder worden gaan wenkbrauwen wat zakken. Het goed opmaken van je wenkbrauwen, kan je jaren jonger maken. Vul ze in met een wenkbrauwpotlood zoals waterresistant high definition brow pencil van RVB LAB en accentueer het hoogste punt van je wenkbrauwen. Dit staat pittig en jong en heeft een liftend effect.

Less is more

Hoe meer je je “gebreken” probeert te verbergen , hoe meer je ze in de kijker zet. Leg dus je focus op je sterktes.