Hoe kies je de juiste foundation voor jouw huid … Do’s and dont’s.

Een vlekkeloze, egale teint is de wens van elke vrouw, ook van wie een natuurlijke en frisse look wil. In deze post gaan we dieper in op de keuze van een foundation.


Wat is foundation?

Zoals de naam het zelf zegt, is je “foundation” een “fond”, een basislaag voor andere make-up die ervoor zorgt dat je huid egaal van textuur en kleur is en dat dat ook zo blijft. Foundation moet je zo gebruiken dat het lijkt alsof je hem helemaal niet gebruikt!

Hieronder enkele tips om die natuurlijke look te krijgen:

Hoe kies je de juiste kleur?

Het uitkiezen van een foundation doe je op basis van je huidskleur. Vaak zie je dat de verkeerde kleur is gekozen of dat de foundation niet is doorgetrokken bij de hals. Dan krijg je een masker-effect wat helemaal niet de bedoeling is. Je huidskleur en meer specifiek de ondertoon (koel rozig, warm gelig of neutraal) bepaalt welke kleur het best bij je past.

Heb je de verkeerde kleur gekozen, dan kan je de kleur nog altijd wat aanpassen met bronzer of highlighter. Verschilt de kleur meer dan twee tinten, dan zit er niets anders op dan een nieuwe te kopen. Vraag dus best van tevoren raad bij je make-upstudio. Test ook kleuren uit in het daglicht (loop desnoods even naar buiten met de kleur op je wang zodat je kunt vergelijken).

Hou rekening met je huidtype!

Selecteer je foundation in functie van het doel. Wil je iets camoufleren? Heb je een droge huid? Wil je een natuurlijk resultaat? Ben je vaak buiten? Hou daarbij altijd rekening met je huidtype:

  • Heb je een droge huid, kies dan voor een vloeibare of crèmefoundation met hydraterende actieve ingrediënten. Steeds vaker gaan make-up en huidverzorging samen…een beetje het ‘2in1’ concept met een eenvoudig gebruik en doeltreffende resultaten. Een voorbeeld daarvan is deHydra booster foundation” van RVB LAB the make up.
  • Ben je een sportieveling die vaak buiten is, dan is de “Illuminating light foundation” van RVB LAB the make up iets voor jou. Deze foundation met lichte textuur is perfect voor alle huidtypes en personen met een sportieve levensstijl. Speciefiek ontworpen om de huid glad te strijken en de teint te verlichten voor een helder effect en een gehydrateerde huid.

Meer weten over welke foundation best past bij jouw huid? Neem dan zeker contact op met één van onze make-upstudio’s.

Hoe breng je foundation het best aan?

Voor een hoge dekking, kan je het product best aanbrengen met een foundationsponsje of een blender.

Voor een medium dekking met een foundationkwast #foundationbrush05, perfect om een gladde onberispelijke look te creëren. Werk daarbij van het midden van het gelaat naar buiten toe met draaiende bewegingen.

Voor een extreem natuurlijke finish, het product met de vingertoppen aanbrengen en met draaiende bewegingen van het midden van het gelaat naar buiten toe vervagen.

SUCCES.